خداوند در آیه 30 سوره انبیاء میفرماید: " و جَعَلنا مِن الماء کُلَ شَیء حیّ1" این آیه اهمیت و ارزش این ماده و نعمت الهی را میرساند از سوی دیگر بیشترین مادهای که در بدن موجود است آب میباشد و یک لیوان آب گوارا چون اکسیری نجات بخش برای فرد تشنه است.
در روایات بزرگان دین هم به این مساله توجه و به نوشیدن این مایه حیاتی سفارش شده است.در روایتی به نقل از ابوطیفور طبیب آمده است که: بر امام کاظم علیهالسلام وارد شدم و او را از نوشیدن آب، باز داشتم. ایشان فرمود: "نوشیدن آب، اشکالی ندارد. آب، غذا را در معده میچرخانَد، خشم را فرو مینشاند، بر هوش میافزاید و تلخه را خاموش میکند".
امام صادق(ع) نیز فرمودند: "پیامبر خدا، به هنگام روزه گشودن، با حلوا افطار میکرد. اگر حلوا نبود، با شکرینهای دیگر یا چند دانه خرما، و اگر آن نیز نبود، با آبِ خالی. میفرمود: "آب، معده و کَبِد را تمیز میکند، دهان را خوشبو میکند، دندانها را محکم میسازد، چشم را قدرت میدهد و دیده را جلا میبخشد، گناهان را از انسان میشوید، رگهای برآشفته و تلخه تحریک شده را فرو مینشانَد، بلغم را از میان میبَرَد، حرارت را از معده برمیدارد، و سردرد را نیز از میان میبَرَد3".
امام رضا(ع) نیز فرمودند: " درباره آب سرد، روایت میکنم که حرارت بدن را فرو مینشانَد، صفرا را آرام میسازد، غذا را هضم میکند، پسماندهایی را که در سرِ معده هست، ذوب میسازد و تب را از میان میبَرَد4".
منبع:
1- قرآن کریم، سوره انبیاء، آیه 30
2- الکافی، جلد6 ، صفحه 381 ، حدیث 2، المحاسن، جلد 2 ، صفحه 398 ، حدیث 2391 ، مکارمالأخلاق ، جلد 1 ، صفحه 336 ، حدیث 1083 کلاهما نحوه، بحارالأنوار، جلد 66 ، صفحه 456