NEGAT AB

NEGAT AB

نهادینه کردن فرهنگ و الگوی مصرف بهینه آب
NEGAT AB

NEGAT AB

نهادینه کردن فرهنگ و الگوی مصرف بهینه آب

آب فرهنگ ومذهب

آب ، فرهنگ و مذهب  

در بیشتر ادیان از جمله اسلام، مسیحیت و یهودیت، آب ماده پاک‌کننده محسوب می‌شود. برای مثال، در مسیحیت غسل تعمید را در کلیسا با آب انجام می‌دهند.  

در بسیاری ادیان همچون اسلام نوعی مراسم عبادی وجود دارد که در آن ، مرده را با آب پاک شستشو می‌دهند (غسل). در دین اسلام هم تنها پس از وضو گرفتن (شستن بخش‌هایی از بدن با آب پاک) می توان فریضه نماز را بجا آورد.  

در مذهب شینتو (مذهب ژاپنی) در تمام مراسم عبادی از آب برای پاکیزه ساختن بدن فرد یا مکان خاصی استفاده می‌شود.

مصرف آشکار و نهان آب


مصرف آشکار و نهان آب

تحقیقات آماری در بسیاری از کشورها نشان می‌دهد که میانگین مصرف روزانه آب برای هر نفر ، حدود ۳۰۰ لیتر است. در حالی که مصرف نهان آب برای هر نفر ، حدود ۶۰۰۰ لیتر و از قرار زیر می‌باشد:

• آبیاری کشتزارها و تهیه و تولید مواد غذایی: ۲۶۰۰ لیتر
• تأمین انرژی: ۲۴۰۰ لیتر
• صنایع و معادن: ۷۰۰ لیتر
• امور بازرگانی و خدمات: ۳۴ لیتر

منبع کمیاب

در بسیاری از کشورها ، آب نوعی منبع استراتژیک محسوب می‌شود. بسیاری از جنگ‌ها از جمله جنگ ۶ روزه در خاور میانه، بر سر به دست آوردن منابع آبی بیشتر صورت گرفت. البته کارشناسان، مشکلات بیشتری را هم پیش بینی می‌کنند که بدلیل رشد جمعیت، آلودگی آب ها و گرم شدن زمین حادث می‌شود.

آب آشامیدنی

آب‌های آشامیدنی را از چشمه ها ، قنات ها و یا چاه ها استخراج می‌کنند. بنابراین ، برای تولید بیشتر آب ، می‌توان چاه‌های بیشتری ساخت. باران و دریا هم از دیگر منابع آبی هستند که البته به عنوان آب آشامیدنی مناسب نیستند. این گونه آب‌ها را باید تصفیه نمود. روش های معروف تصفیه آب ، تقطیر و جوشاندن می‌باشند.

فرمول شیمیایی آب

آب ماده ای فراوان در کره زمین است. به شکل های مختلفی همچون دریا ، باران ، رودخانه و… دیده می‌شود. آب در چرخه خود ، مرتباً از حالتی به حالت دیگر تبدیل می‌شود، اما از بین نمی‌رود. هر گونه حیات محتاج آب می‌باشد. انسان ها از آب آشامیدنی استفاده می‌کنند، یعنی آبی که کیفیت آن مناسب سوخت و ساز بدن باشد.

با رشد جمعیت، منابع آب طبیعی در حال تمام شدن هستند و این مسئله ، سبب نگرانی بسیاری از دولت‌ها در سراسر دنیا شده است. گاهی بدلیل مشکلات کمبود آب ، این ماده را جیره بندی می‌کنند تا مصرف آن را تعدیل نمایند.

ماده ای شگفت انگیزفرمول شیمیایی آب

آب نوعی ماده مرکب است که از دو عنصر اکسیژن و هیدروژن ساخته شده است. آب را جزو دسته مخلوط‌ها طبقه‌بندی نمی‌کنند، چون خواص آب نه به خواص هیدروژن شبیه است و نه به خواص اکسیژن. از ترکیب دو اتم هیدروژن و یک اتم اکسیژن، یک مولکول آب بوجود می‌آید. یک قطره آب دارای تعداد بی شماری مولکول آب می‌باشد.

معادله شیمیایی واکنش بین هیدروژن و اکسیژن و تشکیل آب از قرار زیر است:

هر مولکول آب دارای یک ناحیه مثبت و یک ناحیه منفی است که این دو ناحیه در دو طرف مولکول آب واقع شده‌اند. شیمیدان‌ها با کمک شواهد به این نتیجه رسیده‌اند که مولکول آب شکل خطی ندارد، یعنی به این صورت نیست که دو اتم هیدروژن بصورت خطی در دو طرف یک اتم اکسیژن قرار گرفته باشند (HــOــH). بلکه مولکول آب حالت خمیده ای دارد که اتم های هیدروژن در سر مثبت مولکول و اتم های اکسیژن در سر منفی مولکول آب تجمع پیدا نموده اند.

اشکال متغیرآب

اشکال متغیر

آب در اشکال متفاوتی بر روی زمین یافت می‌شود. تنها ماده ای است که در طبیعت به هر سه حالت جامد، مایع و گاز وجود دارد. ابرها در آسمان، موج دریا، کوه یخی، توده های یخی در دل کوه ها و منابع آبی زیرزمینی تنها چند شکل از آب می‌باشند. طی اعمال تبخیر، میعان، انجماد و ذوب، آب مرتباً از حالتی به حالت دیگر تبدیل می‌شود. این پدیده تبدیل آب را چرخه بزرگ آب می‌نامند.از آنجا که بارندگی در صنعت کشاورزی و همچنین برای خود بشر بسیار با اهمیت است، به اشکال مختلف بارندگی نام های به خصوصی اطلاق می‌شود. بارندگی معمولاً بصورت باران است. دیگر اشکال آن، تگرگ،برف، مه و شبنم می‌باشند. همچنین، از برخورد نور با قطرات باران، رنگین کمان پدید می‌آید.آب‌های روی سطح زمین، نقش های مهمی ایفا می‌کنند؛ رودخانه‌ها آب مورد نیاز کشاورزی را فراهم می‌کنند و دریاها هم وسیله ای برای تجارت و مبادله کالاها محسوب می‌شوند. توده های یخی و آبشارها هم از دیگر اشکال آب هستند. فرسایش به وسیله ی آب، نقش مهمی در شکل محیط زیست ایفا می‌کند.به علاوه، دره ها و دلتاهای حاصل از رسوبات رودخانه‌ها، محلی برای سکنی گزیدن انسان ها بوده است. آب به داخل زمین هم نفوذ می‌کند و آب‌های زیرزمینی را ایجاد می‌کند. آب‌های زیرزمینی را می‌توان با کندن چاه یا قنات استخراج نمود. البته آب های زیرزمینی به شکل چشمه یا چشمه آب گرم هم به سطح زمین می‌آیند.آب املاح و مواد معدنی مختلفی دارد که بر حسب آن مواد، طعم و مزه اش بسیار تفاوت می‌کند. البته ما انسان‌ها ، خود ، قادریم که آشامیدنی بودن آبی را ارزیابی کنیم؛ مثلاً از آب شور دریا و یا آب‌های بدبوی باتلاق ها استفاده نمی‌کنیم. بلکه آبی می نوشیم که سالم بوده و مناسب نیازهای بدنمان باشد.

انواع آب

آب قنات جارى: این آب از آب چاه‏هاى غیرجارى بهتر است.

آب رودخانه: برخى پزشکان قدیمى اعتقاد دارند این آب براى افرادى که استعداد ابتلا به قولنج دارند ضررش از آب قنات بیشتر است.

آب جوشیده: آبى که بجوشانند و سپس سرد کرده و بنوشند نفخش کمتر و براى افراد داراى نفخ معده سازگارتر است ولى براى افراد گرم‏مزاج چندان سازگار نیست.

آب مقطر: این آب از معده به راحتى عبور مى‏کند و از اعضاى درونى بدن گذشته و به وسیله پیشاب و عرق خارج مى‏گردد. ولى براى کسانى که احساس سنگینى در سر دارند زیان دارد.

آب باران: سبک و زودگذر از معده است ولى آماده براى ایجاد عفونت و برافروختن تب است. کسانى که مجبورند آب باران بنوشند بهتر با کمى سکنجبین ترش بنوشند تا رفع ضرر کند.  

انواع آب از نظر ابن سینا  

آب جارى: بهترین آب جارى آبى است که به سمت خامه در جریان است. چنین آبى هر چه از منشاء دور شود بهتر است بعد از آن آبى است که به سمت شمال جریان دارد. آبى که به سوى مغرب و مشرق در حرکت است نامطلوب است.

آبشار: بهترین آب روى زمین است. این آب سبک وزن است.

در اکثر حالات آب سبک از آب سنگین بهتر است. براى سنجش آبها دو تکه ابر هم‏وزن را برداشته در دو آب جداگانه فروبرده تا کاملًا خیس شوند سپس آن دو را چنان بفشارند که دیگر آب پس ندهد حال هر دو را وزن کرده قطعه سبک‏تر بهتر است.

آب راکد: این آب براى معده نامساعد است. آبى که تازه از چشمه مى‏جوشد مانند آب راکد است.

آب گوگردى: فواید: پى‏ها را آب مى‏کند، درد کشیدگى را آرامش مى‏دهد، جوش و دمل‏هاى مزمن را مى‏زداید، لکه‏هاى سیاه و سفید را از بین مى‏برد. زیان: معده را سستى مى‏بخشد اشتها را از بین مى‏برد.

شعری درباره ی آب در هوا( چرخه آب ):

شعری درباره ی آب در هوا( چرخه آب ):


تا هوا گرد زمین بسیار هست               در تن ما هم نفس در کار هست 
جابجا گردد هوا باد است این                 باد  جنبش می کند  گرد  زمین 
آب ها هم درهوا و بحر و بر                    می زند  مثل  کبوتر  بال و  پر
چرخه ی آب است نقشش بیشمار        ابر و باران است  وسیل و آبشار 
گه  بخار  آب  این  ذرات  پاک                 می نیشیند بردرخت وچوب و خاک
شبنم است  انگار  باران  آمده               بی صدا و برق  و طوفان  آمده
  گر هوا شد سرد بر روی زمین               مه  کند  دنیای  روشن  را  غمین

شعر از آقای احمد منصوری دبیر بازنشسته علوم تجربی خورموج


سخنان رییس جمهور به مناسبت شروع سال تحصیلی جدید

 

به گزارش «تابناک»،  آیین آغاز سال تحصیلی ۹۴ ـ ۱۳۹۳ با حضور اسحاق جهانگیری، معاون اول رئیس‌جمهوری، علی اصغر فانی وزیر آموزش و پرورش و جمعی از مسئولان این وزارتخانه در دبستان دخترانه شاهد حضرت زینب (ص) شهرک آپادانا در منطقه پنج شهرداری تهران برگزار شد و در این مراسم، وزیر آموزش و پرورش پیام حجت‌الاسلام و المسلمین «حسن روحانی» را به مناسبت آغاز سال تحصیلی ۹۴-۹۳ خواند. رئیس‌جمهوری در این پیام، آغاز ماه مهر و فصل مدرسه را به همه معلمان، مربیان و دانش‌آموزان عزیز صمیمانه تبریک گفت و تأکید کرد: مدرسه خانه امید دولت و مردم و آموزش و پرورش بنیادی‌ترین بخش توسعه کشور است. در شرایط کنونی، کشور ما نیاز به مدرسه پویا و نوآور داریم و سازندگان اصلی این مدرسه معلمان، مربیان و دانش آموزان این سرزمین هستند. 

روحانی در این پیام یادآور شد: راه رسیدن به این هدف از مدرسه و آموزش و پرورش ما می‌گذرد. استعداد و هوش فرزندان این زاد و بوم بالاست؛ باید به کشف و پرورش آن‌ها بیشتر و بهتر بپردازیم. 

وی یادآور شد: توانمندی آموزش و پرورش در تربیت دانش آموزان نیز که بتوانند در کنار تربیت ذهن و دانش اندوزی با جامعه و جهان پیرامون خود به درستی ارتباط برقرار کنند، باید به آنان آموخت که جهان نو را خود بشناسند، در آن زندگی کنند و در عین حال تعلق خاطر به دین، فرهنگ و سرزمین خود داشته باشند. 

رئیس شورای عالی انقلاب فرهنگی در این پیام با تأکید بر اینکه «مدرسه ما باید بتواند دانش‌آموزانی متفکر، پرسشگر، نقاد و اخلاقی تربیت کند، تصریح کرد: مدرسه مطلوب ما مدرسه خلاقیت، عقلانیت، گفت‌و‌گو و مداراست. 

روحانی در ادامه این پیام خاطرنشان کرد: شما معلمان، مربیان و دانش آموزان عزیز باید به ما کمک کنید تا به این مدرسه مطلوب نزدیک شویم؛ مدرسه‌ای که پناهگاه همه شما و ما باشد، می‌دانم که آموزش و پرورش ما تا رسیدن به این نقطه هنوز تنگناهای زیادی دارد. 

وی در این پیام افزود: کمبود‌ها و کاستی‌های اقتصادی و آموزشی معلمان و دانش آموزان عزیز ما را در دستیابی آسان به این هدف با مشکل روبه رو می‌کند. معلمان ما نیازمند زندگی عزتمندانه هستند تا همه ذهن و توان خود را صرف آموزش و تربیت کنند و دانش‌آموزان ما به احترام و توجه بیشتر نیاز دارند تا بتوانند قدرت انتخاب خود را بالا‌تر ببرند. 

وی در ادامه این پیام یادآور شد: بسیار مایل بودم ‌امسال نیز می‌توانستم چون سال پیش همپا و همراه معلمان، دانش‌آموزان و پدران و مادرانشان در نشاط و جنب و جوش روز اول ماه مهر شرکت می‌کردم و آهنگ دلنشین زنگ مهر و زندگی را از نزدیک در مدرسه می‌شنیدم؛ اما ضرورت سفر به مجمع عمومی سازمان ملل متحد این توفیق را از من گرفت. در آنجا هم در خدمت شما و نیازمند دعای همه شما هستم. 

رئیس‌جمهور در پایان این پیام، پرسش سال تحصیلی جدید را این گونه مطرح کرد: برای اینکه سنت نیکو‌ سال‌های پیش زنده بماند، از دانش آموزان عزیز می‌پرسم، عزیزانم ایران ما با مشکل جدی کمبود آب روبه‌رو‌ست. هر یک از ما چگونه از آب‌های ایران می‌توانیم بهتر نگهداری و استفاده کنیم؟ ادامه مطلب ...